Tapahtumia pikavippirintamalla

Risicum Amerikkalaisomistukseen

Varmasti kaikkien tuntema Risicum Oyj on myyty Amerikkalaisomistukseen. Luin uutisen asiasta pikalainat.co -sivustolta. Alkaa pikkuhiljaa tajuta miten mielettömän iso bisnes nämä pikavipit tosiaan onkaan, kun katsoo Risicumin myyntihintaa; 32 miljoonaa euroa! Risicum Oyj omistaa Risicum.fi pikavippipalvelun lisäksi erittäin suositut OK Money ja Ostosraha.fi palvelut.

Yrityksen osti jo 30 vuotta lainamarkkinoilla toiminut Dollar Financial Corporation. Kaupalla ei kuitenkaan ole mitään merkitystä kuluttajien näkökannasta, sillä lainasummat ja -ehdot tulee pysymään täysin samoina.

Vivus nostaa ja laskee

Pohjois-Euroopan johtava verkkoluottoja tarjoava yritys, Vivus, nosti taas lainarajojaan. Nyt suurin mahdollinen lainasumma on jo 600 euroa, ja ensilainaksikin tarjolla on varsin mukavat 400 euroa. Kuten moni varmasti jo tietääkin, on Vivuksen ensilainassa erikoisuutena se, että se on täysin ilmainen. Jos siis lainaat esim. ko. 400 euroa, maksat takaisin 400 euroa etkä senttiäkään enempää.

Samalla kun hintoja nostettiin, päätti Vivus myös laskea ikärajojaan. Aiemmin Vivus on myöntänyt lainojaan ainoastaan yli 20-vuotiaille asiakkaille, mut nyt jo 18 vuotta täyttäneet asiakkaat voi saada 100 euron ensilainan. Enimmillään 18-19-vuotiaat asiakkaat voi hakea 300 euron lainoja, joka on tarjolla kolmannella lainanhakukerralla.

Pikavippi luottotiedottomille?

Jokainen, joka selailee keskustelufoorumeja, on varmastikin joskus törmännyt viesteihin, joissa kysellään voiko pikavippejä saada ilman luottotietoja? Lakihan velvoittaa pikavippipalveluita arvioimaan kuluttajan luottokelpoisuuden, eli käytännössä varmistamaan, että asiakas pystyy lainansa maksamaan korkoineen takaisin.

Laissa ei kuitenkaan suoraan sanota luottotiedoista mitään, eli tämä on vähän harmaata aluetta. Käytännössä kuitenkaan yksikään pikavippiyritys ei (ainakaan tällä hetkellä) tarjoa lainojansa luottotiedottomille. Eikä luultavasti tule tarjoamaankaan. Luottotietojen tarkistus on kuitenkin palveluille se kaikista helpoin ja vähiten kustannuksia aiheuttava tapa tarkistaa asiakkaan luottokelpoisuus.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s