Kulutusluotto

Sana kulutusluotto tai käyttöluotto tarkoittaa käytännössä kaikkia kuluttamiseen otettavia lainoja, joten esimerkiksi pikalainat ja jopa autolainat lasketaan kulutusluotoiksi. Monesti kulutusluotoista puhuttaessa tarkoitetaan kuitenkin noin 500-10000 euron suuruista, joko vakuudellista tai vakuudetonta lainaa. Jos etsit noin 500-5000 euron suuruista kulutusluottoa, saat useista palveluista lainaa ilman vakuuksia.

Kulutusluotot ovat tällä hetkellä vallitseva lainatuote Suomessa, ja kulutusluottoja on esimerkiksi noin 150-kertainen määrä pikavippeihin verrattuna. Tämä johtuu osittain toki siitä, että kulutusluotot ovat selvästi suurempia lainoja kuin pikavipit, ja toisaalta kulutusluottoja on ollut huomattavasti kauemmin tarjolla. Pikalainat rantautuivat Suomeen vasta vuonna 2005. Nykytekniikan ansiosta on mahdollista saada tuhansien eurojen kulutusluotto heti tilille, joten myös kulutusluotot ovat eräänlaisia pikalainoja.

Jos lainantarve on suuri, on kulutusluotto parempi vaihtoehto kuin vippi. Vippipalvelut antavat lainoillensa maksuaikaa korkeintaan yhden vuoden, kun taas kulutusluottopalveluista maksuaikaa voi saada jopa kymmeniä vuosia. Pidemmällä maksuajalla laina tulee luonnollisesti hieman kalliimmaksi, mutta toisaalta voit lyhentää sitä huomattavasti pienemmissä kuukausittaisissa maksuerissä. Näin et siis joudu laittamaan liian suurta osaa kuukausittaisesta budjetistasi lainasi lyhennyksiin.

Jos olet ottanut niin paljon pikavippejä, että tuntuu ettet pysty maksamaan niitä takaisin, kannattaa harkita olisiko järkevää ottaa yksi suuri käyttöluotto jolla maksaisit kaikki vippisi pois. Näin sinulle ei jäisi kuin yksi laina, jota voisit lyhentää pienissä kuukausierissä, eikä laskuja tippuisi joka päivä postiluukusta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s