Pikalaina voi auttaa tärkeissä menoissa

Pikavippi auttaa päivittäin tuhansia suomalaisia tärkeiden menojen hoitamisessa, kuten laskujen maksamisessa ja ruoan sekä lääkkeiden ostamisessa. Pikalainat ovat niin nopeasti saatavia lainoja, että niitä voi käyttää jopa kaikkein yllättävimpien rahareikien tukkimiseen aamuvarhaisesta aina iltamyöhään saakka. Joskus vippi on jopa pelastanut lemmikkieläimen hengen, kun eläinlääkärimaksuihin ei muuten olisi ollut varaa.

Kaikki palvelut tarjoavat lainaa netistä, mutta useimmista palveluista on myös mahdollista hakea lainaa tekstiviestillä, joten voit helposti hakea lainaa ilman vakuuksia vaikka lähistöllä ei sattuisikaan olemaan tietokonetta, olitpa sitten missä tahansa. Osa palveluista toimii myös ulkomailla, joten jos rahat loppuvat kesken ulkomaanmatkan, voi pikalaina auttaa myös siellä.

Monet ajattelevat, että vipin takaisinmaksu voi olla kuluineen kaikkineen vaikeaa seuraavana kuukautena, mutta suurimmasta osasta palveluista voi saada myös lainaa pidemmällä, kuin vain yhden kuukauden takaisinmaksuajalla. Näin voit siis lyhentää lainaasi pienemmissä kuukausittaisissa maksuerissä, etkä joudu lohkaisemaan liian suurta osaa kuukausittaisesta budjetistasi lainasi lyhentämiseen.

Vaikka pikavippien maine on ollut viime aikoina melko huono, ja mediassa on demonisoitu vippejä jo pitkään, niin todellisuudessa kuluttajat ajattelevat vipeistä hyvin myönteisesti. Suomen suurin pikavippialan toimija Risicum teki hiljattain kyselyn, johon vastasi yli 500 kuluttajaa. Yli 90 prosenttia kyselyyn vastanneista kuluttajista kertoi ajattelevan vipeistä joko positiivisesti taikka neutraalisti.

Vain hyvin pienellä osalla kyselyyn vastanneista henkilöistä oli siis negatiivisia ajatuksia pikalainoista. Suuri osa kyselyyn vastanneista henkilöistä kertoi, ettei millään selviäisi aina kaikista laskuista ja muista menoista, ellei pikavippejä olisi tarjolla. Pikavippien suosio johtuukin juuri nimenomaan siitä, että ne täyttävät markkinoilla vielä ennen vuotta 2005 olleen ammottavan aukon.

Pankit ja muut rahoituslaitokset eivät nimittäin tarjoa niin pieniä lainoja kuin pikalainapalvelut, puhumattakaan siitä että pankeista saisi heti lainaa. Jonkin aikaa sitten tehtiin tutkimus, josta selvisi että mistään pankista ei saa alle 400 euron suuruisia lainoja, ja suurimmassa osassa pankeista pienin mahdollinen haettava lainasumma on 1000 euroa.

Tämä johtuu siitä, että pankkien lainoille tulee huomattavasti enemmän ns. piilokuluja, kuin pikavipeille. Pikalainoissa ainoat mahdolliset piilokulut ovat oikeastaan tekstiviestikuluja, kun taas pankit veloittavat lainoistansa jopa 300 euron suuruisia avausmaksuja sekä kuukausittaisia tilinhoitomaksuja. Pieni laina pankista tulisi siis huomattavasti kalliimmaksi kuin mitä pikalainapalveluista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s